Θεσσαλονίκη ιστορία και πολιτισμός - Χασιώτης, Ιωάννης Κ., 1936- (Τοις αγαθοίς βασιλεύουσα, 1997)
Η προϊστορική, ελληνιστική, βυζαντινή, Τουρκοκρατούμενη Θεσσαλονίκη -- Η Θεσσαλονίκη από την απελευθέρωση ως τις μέρες μας -- Πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις -- Η Εβραϊκή και η Αρμένικη κοινότητα της Θεσσαλονίκης