Ιωάννης Καποδίστριας : ο αναγεννώμενος Φοίνιξ 1776-1831 - Πρασσά, Αννίτα Ν. (Δωδώνη, 1998)
Ένα βιβλίο αφιερωμένο στον Ιωάννη Καποδίστρια. Τα κείμενα αυτά δεν είχαν σκοπό να καλύψουν ένα έργο τεράστιο που αρχίζει από τα νεανικά του χρόνια μέχρι τη δολοφονία του το 1831. Απώτερος στόχος μου ήταν να παρουσιασθεί σε αδρές γραμμές τόσο η πολυκύμαντη αυτή δράση στο διπλωματικό και πολιτικό πεδίο όσο και η ανθρωπιά και ψυχική δύναμη που τον διέκριναν.