Ιώβ : η ζωή και τα πάθη του. - Μουστάκης, Βασίλης, 1920-1984 (Αποστολική Διακονία, 1992)
Τόμος Α'(κεφ. 1-22), έκδοση Β'. Η παροιμιακή αναφορά στην υποδειγματική υπομονή του μας κάνει συχνά να δίνουμε «μυθικές» διαστάσεις στο πρόσωπό του. Με το έργο του αυτό, ο Β. Μουστάκης, επιχειρεί με επιτυχία να μας γνωρίσει τη ζωή και τα πάθη του Ιώβ, καθιστώντας τον ζωντανό και οικείο με την συνείδησή μας.