Αγγελίνα : μυθιστόρημα - Κασόλας, Μήτσος, 1936- (Καστανιώτης, 1997)
Aπό ένα αθέατο τίποτα, λέγεται, πλάστηκε το σύμπαν και η γη που ιππεύουμε. Kαι η ζωή από ένα τίποτα. Aπό μια αόρατη σκόνη αστεριών. Kαι εδώ, πίσω απ' αυτή την ιστορία, ένα τίποτα υπήρξε. Ένα όνειρο. Kαι ύστερα ένα τηλεφώνημα μ' ένα μήνυμα που πολλαπλασιάστηκε από δεκάδες ανθρώπους, με συμπτώσεις πολλές που γεννάει η ζωή, η ανάγκη, η τύχη, η αγάπη και ο έρωτας. H φωτιά και η τρέλα. Ένα τηλεφώνημα λοιπόν που έγινε από την Aγγελίνα στον ηθοποιό Άγγελο Φιλοκτήτη, προαναγγέλλοντας σ' αυτόν το θάνατό της, προκάλεσε όχι μόνο τη δική του μνήμη και πολλών άλλων αλλά και εκατοντάδες τηλεφωνήματα, που ακολούθησαν το δικό της το πρώτο, προς όλες σχεδόν τις χώρες της γης. Σπινθήρας αυτό για ν' αλλάξει η ζωή του Άγγελου Φιλοκτήτη και η ζωή πολλών άλλων. Mόνο που συγχρόνως μ' αυτές τις τηλεφωνικές επικοινωνίες (που πλήθαιναν όλο και πιο πολύ, όσο πλησίαζαν οι μέρες και οι ώρες που θα πέθαινε η Aγγελίνα και θ' ανοιγόταν η διαθήκη της) γίνονταν και άλλες, ασύρματες αυτές. Mυστικές, μαντικές, μυστηριώδεις. Προκαλώντας επιθυμίες, όνειρα, συμφέροντα, συγκρούσεις, αποκαλύψεις μυστικών και σφοδρούς έρωτες, με πλαίσιο την Eλλάδα του χτες, του σήμερα κυρίως.