Ο πατέρας μου Κώστας Γαβριηλίδης - Γαβριηλίδου, Νίτσα Κ., 1925- (Εντός, 2002)
Πενήντα χρόνια μετά το θάνατο του αγωνιστή της Αριστεράς, η κόρη του, Νίτσα, φρόντισε να παραμείνει ζωντανό το αδούλωτο και ελεύθερο πνεύμα του Κ. Γαβριηλίδη, επανεκδίδοντας το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας. Πρόκειται για τις συγκλονιστικές μαρτυρίες ενός ανθρώπου που στερήθηκε τη συντροφιά της οικογένειάς του για να διεκδικήσει με πάθος τα δίκαια του λαού μας. Όσοι νιώθουν συγκλονισμένοι από τις εικόνες των νεαρών παιδιών όπου γης που εξακολουθούν, σε πείσμα των καιρών, να γράφουν στους τοίχους συνθήματα για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία ανεμίζοντας τις κόκκινες παντιέρες, θα βρουν την ίδια άσβεστη φλόγα της Ελπίδας να λαμπυρίζει πίσω από τις γραμμές του βιβλίου.