Με την Αρμάδα στο Μοριά 1684-1687 : ανέκδοτο ημερολόγιο με σχέδια - Λιάτα, Ευτυχία Δ., 1951-; Τσικνάκης, Κώστας Γ. (Ολκός, 1998)
Με τους στίχους αυτούς το δημοτικό τραγούδι εξυμνεί την άφιξη της βενετικής Αρμάδας στο Μοριά κατά τον τελευταίο βενετοτουρκικό πόλεμο των ετών 1684-1698. Το πλήγμα και η ταπείνωση που υπέστη η Βενετία με την απώλεια της Κρήτης (1669), μιας από τις σημαντικότερες κτήσεις της στην Ανατολή, είχαν θαμπώσει το γόητρό της και είχαν θέσει υπό αμφισβήτηση τον κυρίαρχο ρόλο της ανάμεσα στα χριστιανικά κράτη της Δύσης.