Το τετράδιο του ευρώ - Νίκα, Βασιλική, 1963- (Παιδικά βιβλία γνώσεων και δραστηριοτήτων, 2001)
Ποια είναι η ιστορία των κερμάτων και των χαρτονομισμάτων; Ποια είναι τα κέρματα του ευρώ και ποια τα χαρτονομίσματά του; Πώς θα γνωρίζουμε πόσες δραχμές αντιστοιχούν σε κάποιο ποσό σε ευρώ ή και αντίστροφα; Πώς θα πρέπει να σκεφτόμαστε με όλους τους δεκαδικούς αριθμούς που θα προκύπτουν από τις μετατροπές; Με το Τετράδιο του ευρώ θα μπορέσεις να μάθεις τις απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω, και άλλα, ερωτήματα.