Ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες, επεκτείνοντας τα όρια : πρακτικά 12ου πανελληνίου συνεδρίου ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών, Τεχνολογικό Ίδρυμα Σερρών 12-14 Νοεμβρί ου 2003 = Academic libraries, expanding the frontiers : proceedings of the 12th Panhellenic Conference of Academic Libraries, Technological Educational of Serres 12-14 November 2003 (Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Σερρών. Τμήμα Εκδόσεων & Βιβ, 2004)
Η παρούσα έκδοση των πρακτικών του 12ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών , αποτέλεσμα μιας πολύμηνης συλλογικής προσπάθειας, μας γεμίζει χαρά. Χαρά, ικανοποίηση και ελπίδα ότι θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της έρευνας στο χώρο των Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, που ως γνωστόν τα τελευταία χρόνια βρίσκονται σε τροχιά ραγδαίων και σημαντικών εξελίξεων. Δεσμεύτηκαμε το Νοέμβριο του 2003, να εκδώσουμε σύντομα τα πρακτικά του Συνεδρίου, ώστε οι ανακοινώσεις και τα συμπεράσματα που καταγράφονται να τεθούν έγκαιρα στη διάθεση της Επιστημονικής Κοινότητας, να "ζυμωθούν" με νέες ιδέες και προτάσεις και να προωθήσουν το διάλογο στους επιστημονικούς τομείς της βιβλιοθηκονομίας και της πληροφόρησης. Χαιρόμαστε που η πρόθεσή μας αυτή έγινε πραγματικότητα. Ο παρών τόμος αποτελεί και την πρώτη εκδοτική προσπάθεια του Τμήματος Εκδόσεων και Βιβλιοθήκης του Τ.Ε.Ι. Σερρών. Ελπίζω σύντομα να ακολουθήσουν και άλλες. Θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς, στην ομάδα σύνταξης των πρακτικών και ιδιαίτερα στη βιβλιοθηκονόμο κ. Σοφία Π. Γρηγοριάδου που είχε τη συνολική επιμέλεια του τόμου. Μ. Ε. Θεοδωρίδου- Σωτηρίου, επίκουρη καθηγήτρια, Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής