Ονοματολογία κτηρίων στον ελληνικό χώρο - Χιδίρογλου-Ζαχαριάδη, Αλκηστη (Ερμής, 1996)
[...] Αφορμή για τούτη την προσέγγιση δόθηκε από την υπόθεση πως, ενδεχομένως, η επιλογή ονόματος στο πεδίο αυτό δεν είναι τυχαία· το όνομα προτείνεται κατά πάσα πιθανότητα από τον ονοματοθέτη βάσει ορισμένων παραμέτρων -σημασιολογικών, λεξικολογικών, φωνολογικών κ.ά. Η παρούσα έρευνα περιορίζεται στη σημασιολογική και λεξικολογική προσέγγιση του υλικού. Ειδικότερα στην εργασία αυτή, επιχειρείται κατά πρώτο λόγο η συγκέντρωση, η εξέταση και η κατανομή σε πίνακες των ονομασιών που φέρουν τα κτήρια στον ελληνικό χώρο. Σε δεύτερο επίπεδο επιχειρείται η ανάλυση του υλικού σε σημασιολογικό και λεξικολογικό επίπεδο. [...]