Υγεία, αρρώστια, κοινωνία : τόποι και τρόποι σύμπλεξης - Αγραφιώτης, Δημοσθένης Δημ., 1946- (Υγείας κοινωνία, 2003)
Η έκδοση του βιβλίου συμπίπτει με την ανάδυση καίριων προβλημάτων της υγείας και της δημόσιας υγείας σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Πέρα από την όποια συμβολή του στην κατανόηση των επιμέρους ζητημάτων που διαπραγματεύεται, φιλοδοξεί να συμβάλει και στη διερεύνηση των πολιτιστικών ανακατατάξεων (με αφορμή και πεδίο το δίπολο: υγεία και αρρώστια) στις σύγχρονες κοινωνίες, στο βαθμό που θεωρητικο-επιστημονικό υπόβαθρο όλων των αναλύσεων αποτελεί η πολιτιστική κοινωνιολογία, δηλαδή η Κοινωνιολογία που ενδιαφέρεται για τις πολιτιστικές μεταβολές και τα πολιτιστικά πρότυπα, καθώς και για το πεδίο με τον τίτλο: με το "κακό" στον σύγχρονο κόσμο.