Ανταποκρίσεις από την αρχαία Ολυμπία - Παναγόπουλος, Ανδρέας (Ντοκουμέντα βιογραφίες. Βιβλία για τους ολυμπιακούς αγώνες, 2004)
Η εικονική πραγματικότητα δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των ηλεκτρονικών υπολογιστών, αλλά και του μυαλού του ανθρώπου. Αυτή τη μέθοδο, πατώντας όμως στέρεα με το ένα πόδι στην ιστορική πραγματικότητα, όπως τεκμηριώνεται από τα αρχαία κείμενα και τις παραστάσεις σε αγγεία και από άλλα κατάλοιπα του υλικού και πνευματικού βίου των αρχαίων Ελλήνων προγόνων μας, ακολούθησε ο συγγραφέας στις ανταποκρίσεις του από την αρχαία Ολυμπία, που περιλαμβάνονται σε αυτό το βιβλίο.