Η τέχνη των ήχων : κόσμοι του πραγματικού και του ασύλληπτου : μουσικές μελέτες : ιστορία, ψυχολογία, αισθητική μουσική παιδεία - Χαμουδόπουλος, Δημήτριος Α. (Παπαγρηγορίου, 1997)
Το βιβλίο αυτό αποτελεί εισαγωγή στο μαγικό κόσμο της τέχνης των ήχων, προσφορά σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο. Να νοιώσει πως μέσα από τις φυσικές ιδιότητες του ήχου - μιας απλής παλμικής κίνησης - και τη φυσιολογία της ακοής, μπορεί να μεταφερθεί σε χώρους απόλυτα πνευματικούς, λυτρωτικούς. Χώρους, όπου το υλικό γίνεται άυλο, το αντικείμενο πνεύμα. Ο μουσικός ήχος γίνεται εικόνα, περιγραφή, συναίσθημα, στοχασμός και χαρά. Γιατί μέσα από τη μουσική έκφραση ξεπηδάει η ελευθερία και η αρμονία. Η ελευθερία του ανθρώπου, η αρμονία της φύσης. Τα δυο αυτά στοιχεία για να συνυπάρξουν, προϋποθέτουν ήθος. Και ήθος είναι κάθε πράξη αγάπης και σεβασμού απέναντι στον άνθρωπο και τη φύση.