Δρόμοι της στεριάς και της θάλλασας - Κάσδαγλης, Νίκος (Κέδρος, 1988)
Για να ξεφύγεις από το καθημερινό άγχος, την πάλη για επιβίωση, με περισσότερο ή λιγώτερο βούτυρο στο ψωμί-σου, την ιδεολογική διαμάχη, τις αθλιότητες της πολιτικής, την εφημερίδα. Φεύγεις, για να γνωρίσεις στον τόπο-τους διαφορετικούς ανθρώπους, άλλη νοοτροπία, ν' ανακαλύψεις καινούριες αξίες. Ν' απαλλαγείς, ας είναι και προσωρινά, από το φθαρμένο-σου δέρμα. Καλό ταξίδι! (