Θέματα μουσικολογίας - Γιάννου, Δημήτρης (University Studio Press, 1994)
Μουσική στη Γαλλική επανάσταση -- Από τον όψιμο ρομαντισμό στον κλασικό μοντερνισμό -- έρευνα της μουσικής ζωής στην Ελλάδα, μαρτυρίες και τεκμήρια μουσικής ζωής στην Θεσσαλονίκη -- Ο αυτοσχεδιασμός στην λόγια μουσική της Δύσης -- Οργάνωση της μελοδραματικής κίνησης στην Ελλάδα -- Ο Ντόν Τζιοβάννι των Μότσαρτ και Ντα Πόντε, μερικά ζητήματα μουσικής δραματουργίας -- Μότσαρτ/Ντα Πόντε, Ντον Τζιοβάννι, οδηγός της όπερας