Μια ιστορία των Χριστουγέννων - Dickens, Charles, 1812-1870 (Κλασική βιβλιοθήκη για νέους, 2003)
Ο σκληρός και τσιγκούνης Εμπενέζερ Σκρουτζ ζει εδώ και πολλά χρόνια κλεισμένος στον εαυτό του. Τα Χριστούγεννα τον αφήνουν αδιάφορο. Αναρωτιέται γιατί να υπάρχουν. Δεν αντέχει τους ανθρώπους που αγαπούν τις γιορτινές μέρες και χαίρονται όσο αυτές πλησιάζουν. Δεν αντέχει ούτε τον ίδιο του τον ανιψιό, τον μοναδικό του συγγενή! Μα εκείνα τα παγωμένα Χριστούγεννα, το χιόνι θα έφερνε μαζί του τρία πνεύματα για να του δώσουν ένα μάθημα. Τα πνεύματα θα ταξιδέψουν τον γερο-Σκρουτζ στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον και θα τον ταρακουνήσουν για τα καλά… Αν δε ζεσταινόταν η παγωμένη του καρδιά, αν δεν άρχιζε να δίνει αγάπη στους ανθρώπους, το μέλλον του θα ήταν πολύ άσχημο… Και ξαφνικά, ο Εμπενέζερ, βγαίνει στους δρόμους ανήμερα των Χριστουγέννων και χαμογελά… Η Χριστουγεννιάτικη ιστορία πρωτοδημοσιεύτηκε το 1843. Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά έργα του σπουδαίου Άγγλου συγγραφέα Τσαρλς Ντίκενς και δίκαια συγκαταλέγεται στους θησαυρούς της κλασικής λογοτεχνίας.