Καφέ αηδιαστικό μπαλάκι - Ηλιόπουλος, Βαγγέλης, 1964- (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή περιστέρια, 2003)
Μια ζωή με δύο όψεις, σαν παραμύθι. Η ζωή του Τζέρι και της οικογένειάς του, που ήρθαν ως οικονομικοί μετανάστες στην Ελλάδα και γνώρισαν χαρές και λύπες, αγάπη και αδικία, διώξεις και δόξα. Ένα "καφέ αηδιαστικό μπαλάκι" το οποίο πέταξε ο μικρός Τζέρι στο δήμαρχο κατά λάθος έγινε η αιτία να περάσει ο ίδιος και η οικογένειά του πολλά δεινά, αλλά και η αφορμή να ασχοληθεί η αδερφή του με τον αθλητισμό κι η ζωή τους να αλλάξει όψη.