Ο γενναίος Γιάννης τηγάνης - Βαλάση, Ζωή, 1945- (Ιστορίες ανθρώπων, δράκων και άλλων θηρίων, 2004)
Κάποτε, οι άνθρωποι και τα θεριά -τέρατα, λάμιες, στρίγγλες και δράκοι- είχαν πολλές σχέσεις μεταξύ τους. Ανάμεσα στον κόσμο των θεριών και στον κόσμο των ανθρώπων υπήρχαν καθημερινά πάρε δώσε. Όμως, τα τελευταία χρόνια, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Είναι πολλοί αυτοί που ανησυχούν σοβαρά. Μήπως οι δράκοι έχουν μεταμορφωθεί σε ανθρώπους και μας ξεγελάνε; Μήπως οι άνθρωποι έχουν γίνει δράκοι και μας καταστρέφουν;