Το ελατάκι που δακρύζει - Ψαραύτη, Λίτσα Σ., 1936- (Άγκυρα, 2004)
Ο Μάρκος είναι λυπημένος γιατί φέτος δεν θα έχει χριστουγεννιάτικο δέντρο. Έχει όμως φίλους του τα ζώα και τα πουλιά του δάσους. Εκείνα θα βρουν ένα πρωτότυπο τρόπο να κάνουν μαγική τη βραδιά των Χριστουγέννων και να δώσουν στο αγόρι τη χαρά που περιμένει. Ένα βιβλίο για τη δύναμη της φιλίας και της αγάπης.