Αποκέντρωση και αυτοδιοίκηση : διαπιστώσεις, προτάσεις - Μακρυδημήτρης, Αντώνιος, 1955- (Ακαδημία Αθηνών. Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Κοινωνίας, 2000)
Το βιβλίο αυτό είναι αποτέλεσμα συστηματικής και προσεκτικής μελέτης των προβλημάτων της δημόσιας διοικητικής αποκέντρωσης, και αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά τα αρμόδια όργανα και τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης στη λήψη και εφαρμογή αποφάσεων που θα βελτιώσουν τη συνολική λειτουργία και αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης στο Κέντρο και την Περιφέρεια.