Τα μάτια της Σφίγγας : νέα ερωτήματα για την αρχαία χώρα του Νείλου - Daniken, Erich von, 1935- (Νότος, 1990)
Ο Έριχ φον Νταίνικεν ανατρέχει σε παλιά ντοκουμέντα, όπου αναφέρεται ότι υπήρξαν κάποτε «θαυμαστά όντα» ποικίλων ειδών και διαφορετικά μεταξύ τους. Όλα μόνο αποκυήματα φαντασίας; Ήδη θα μπορούσαν τέτοια τέρατα να έχουν ζήσει κάποτε στη Γη μας. Υπήρχαν, αυτό αποδεικνύει ο Έριχ φον Νταίνικεν. Αλλά ποιος γενετικός σχεδιαστής τα σχεδίασε; Και πότε; Με πολύ χιούμορ και οξύνοια ακτινοσκοπεί ο Έριχ φον Νταίνικεν τις αρχαίες παραδόσεις και τις τρέχουσες θεωρίες για τις πυραμίδες. Θέτει πολλά νέα διαφωτιστικά ερωτήματα για την αρχαία χώρα του Νείλου και μας παρασύρει σε μια γοητευτική πραγματικότητα.