Ηλεκτρονικά έγγραφα και ηλεκτρονική δικαιοπραξία : μετά τις νέες κοινοτικές ρυθμίσεις - Χριστοδούλου, Κωνσταντίνος Ν. (Βιβλιοθήκη αστικού και δικονομικού δικαίου, 2001)
Ηλεκτρονική λέγεται η δικαιοπραξία που καταρτίζεται με τον τύπο του ηλεκτρονικού εγγράφου, με ηλεκτρονικό τύπο. Ηλεκτρονικό έγγραφο με την ευρεία έννοια του.