Η συμβολή της Θράκης εις τους απελευθερωτικούς αγώνας του έθνους : από του 1361 μέχρι του 1920 - Ευθυμιάδης, Απόστολος Π., 1923- (Αιγαίο, 2001)
Η μακραίωνη συνεισφορά της Θράκης στους απελευθερωτικούς αγώνες της Ελλάδας.Το βιβλίο καλύπτει μια εκτεταμένη περίοδο, από το 1361-1920, παραθέτωντας μια πληθώρα διαφωτιστικών στοιχείων, για την ακριτική περιοχή ,που συμμετείχε με το αίμα των ανθρώπων της στη στήριξη του Ελληνισμού.