Σύγχρονη πειραματική οπτική - Αναστασάκης, Ευάγγελος (Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Ε.Μ.Π., 2002)
Η "Σύγχρονη πειραματική οπτική" περιλαμβάνει έξι μεγάλες εργαστηριακές ενότητες, οι οποίες αναδεικνύουν, με ανάγλυφο τρόπο, τα χαρακτηριστικά του φωτός (γεωμετρικά και κυματικά). Οι εργαστηριακές ασκήσεις που περιγράφονται εκτείνονται από τους γνωστούς σε όλους τους νόμους της ανάκλασης, τα φαινόμενα συμβολής και περίθλασης, τις ιδιότητες πόλωσης του φωτός, και φτάνουν μέχρι σύγχρονα θέματα όπως η διαμόρφωση δέσμης laser, η οπτική Fourier και η Ολογραφία, κλείνοντας με μία περιεκτική αναφορά στη Φασματοσκοπία Raman. Σε κάθε ενότητα δίνονται αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση των πειραμάτων, ενώ το βιβλίο περιλαμβάνει και εκτενές συμπλήρωμα για τις τεχνικές Fourier.