Ο παράγων Ρέικι στην ακτινοβόλο τεχνική, αυθεντικό Ρέικι - Ray, Barbara (Ωκεανίδα, 2002)
Ο παράγων "Ρέικι" στην ακτινοβόλο τεχνική Ο όρος Reiki, σύμφωνα με τους Κινέζους που το επινόησαν πριν από 4.500 χρόνια, αποδίδει την ευθυγράμμιση της ζωτικής ενέργειας του μέρους (Ki) με το Όλον, το Οικουμενικό (Rei). Η Ακτινοβόλος Τεχνική - Το Αυθεντικό Ρέικι, όρος νομικά κατοχυρωμένος, αποδίδει με σαφήνεια την ιδιαίτερη μέθοδο για τη χρήση της Οικουμενικής Ζωτικής Ενέργειας - Φως και διαφοροποιείται από τα άλλα επονομαζόμενα Ρέικι. Δεν είναι δόγμα ή θρησκεία αλλά μια πλήρης επιστημονική μέθοδος για αυτοθεραπεία, για διατήρηση της υγείας και μιας αίσθησης ευεξίας σε όλα τα επίπεδα: σωματικά, συγκινησιακά, νοητικά και πνευματικά. Ένα εξαιρετικό εργαλείο για προσωπική μεταμόρφωση και ανάπτυξη, για εξισορρόπηση της ενέργειας, ανώτερη συνειδητότητα και τελικά για φώτιση. Μια τεχνική που δεν χρειάζεται ειδικές συνθήκες ή εξοπλισμούς, τόσο φυσική όσο η αναπνοή.