Το αυθεντικό εγχειρίδιο του Ρέικι του Δρα Mikao Usui : για πρώτη φορά παρουσιάζονται έξω από την Ιαπωνία οι παραδοσιακές θέσεις αγωγής για διάφορες ασθένειες και πολλές τεχνικές ρέικι για υγεία και ευεξία - Usui, Mikao (Διόπτρα, 2002)
Το βιβλίο αποτελεί μετάφραση του αυθεντικού εγχειριδίου που ο δρ. Ουσούι έδινε στους μαθητές του. Περιέχει τις πρωτότυπες και ακριβείς θέσεις τοποθέτησης των χεριών για τη θεραπεία δεκάδων προβλημάτων υγείας και δίνει τη δυνατότητα σε όποιον ασχολείται με το Ρέικι να μελετήσει τις θέσεις των χεριών και τις θεραπευτικές τεχνικές που χρησιμοποίησε ο ίδιος ο δρ. Ουσούι.