Αυτοματισμός βιβλιοθηκονομικών λειτουργιών - Χαλκιοπούλου-Βλάχου, Μαίρη (Έλλην, 2003)
ΕΚΤ -- Βιβλιοτέλ -- ΑΒΕΚΤ -- MARC -- Alexandrie -- Libretto -- PLAS -- OPAC -- ISO 2709 Τολμάμε να μιλήσουμε για μία πέμπτη εξουσία, την πληροφόρηση μέσω υπολογιστών, με κυρία κέντρα τις βιβλιοθήκες και τους βιβλιοθηκάριους του μέλλοντος, ως εκτελεστικά όργανα που θα συνδέσουν την ανθρωπότητα με τον κόσμο της γνώσης. Είναι η επιστήμη των βιβλιοθηκών και της πληροφόρησης, η βιβλιοθηκονομία, η επιστήμη που θα θέσει νόμους στη διάδοση της πληροφορίας και φραγμούς στην αγνωσία; Σύμφωνα με άλλους, είναι η επανάσταση της πληροφορικής που μπορεί να αλλάξει την κοινωνία, όσο την άλλαξε και η βιομηχανική επανάσταση.