Έκφραση, έκθεση Γ' ενιαίου λυκείου : μεθοδική, διδακτική πρόταση - Βάβουλας, Γ. (Δωρικός, 2003)
Το βιβλίο αποτελεί μια ολοκληρωμένη διδακτική πρόταση για την έκφραση - έκθεση Γ ενιαίου λυκείου καθώς: -Περιέχει 10 αναπτυγμένες θεματικές ενότητες, πλαισιωμένες από ανθολόγιο δεκάδων κειμένων με εργασίες, σύμφωνα με το νέο σύστημα διδασκαλίας και αξιολόγησης. -Ενσωματώνει 12 μικρά δοκίμια προβληματισμού του καταξιωμένου φιλόλογου και δασκάλου μας, Λαοκράτη Βάσση -Παρουσιάζει 35 επιπλέον θέματα προς ανάπτυξη, όπως και τα θέματα των τελευταίων πανελλαδικών εξετάσεων. -καλύπτει, τέλος, τις ανάγκες το σχολικού εγχειριδίου, παρουσιάζοντας μια σύνοψη της θεωρίας του για την πειθώ και το δοκίμιο καθώς και μια συστηματική προσέγγιση μελέτης και γραφής κειμένων, εμπλουτισμένη με παραδείγματα και εργασίες. Στο παρόν έργο ο καθηγητής θα βρει ένα χρήσιμο εργαλείο διδασκαλίας και ο μαθητής έναν ωφέλιμο οδηγό για το γλωσσικό μάθημα.