Στην κόψη του φεγγαριού : άθλος του Ηρακλή Πουαρό - Christie, Agatha, 1890-1976 (Βιβλιοθήκη αστυνομικής φιλολογίας, 1974)
Ο Ηρακλής Πουαρό και τα ρολόγια. Ύστερα από ένα τηλεφωνικό ραντεβού, στο πρακτορείο "Κάβεντες", η Σέιλα Γουέμπ, στις τρεις ακριβώς, θα βρεθεί μπροστά στον αριθμό 19 της Ουϊλμπράχαμ Κρέσεντ. Μπαίνοντας στο σπίτι και στο σαλόνι, θα πέσει πάνω σ' έναν άνδρα, που ξαπλωμένος στο χαλί, με έναν σκούρο λεκέ πάνω στο γκρίζο κουστούμι του, θα την κοίταζε επίμονα με μάτια απλανή.