Θρησκεία, αυτονομία, δημοκρατία : η άνοδος του νέου ανορθολογισμού - Φωτόπουλος, Τάκης (Ελεύθερος Τύπος, 2000)
Θρησκεία και σοσιαλισμός -- Ελληνορθόδοξος ρατσισμός -- Θρησκεία και δημοκρατία -- Η άνοδος του νέου ανορθολογισμού και η ανάγκη για έναν δημοκρατικό ορθολογισμό