Σκόπια το αγκάθι της βαλκανικής - Λυγερός, Σταύρος, 1953- (Πολιτική, 1992)
Η νέα συμπληρωμένη έκδοση αυτού του βιβλίου έχει πάντα στο επίκεντρο τη διπλωματική διελκυστίνδα για το πρόβλημα των Σκοπίων. Αναλύεται, όμως, το πλέγμα των βαλκανικών εστιών έντασης, τα σενάρια ανάφλεξης και οι επιπτώσεις στην περιοχή, καθώς και τα ενδεχόμενα εμπλοκής της Ελλάδας.