Χρήση υπολογιστή και διαχείριση αρχείων με τα ελληνικά microsoft windows 98 - Γαβανά, Αναστασία; Λεόντιος, Μάνος (Γκιούρδας, 2003)
Το ECDL (European Computer Driving Licence) είναι το δίπλωμα με την πανευρωπαϊκή αναγνώριση, που πιστοποιεί ότι ο κάτοχός του γνωρίζει τις βασικές έννοιες της πληροφορικής και μπορεί να χρησιμοποιήσει έναν υπολογιστή στις κύριες εφαρμογές του. Είναι το δίπλωμα που αποδεικνύει τις γνώσεις, επιβεβαιώνει τις δεξιότητες και ανοίγει την πόρτα στην αγορά εργασίας οπουδήποτε στην Ευρώπη αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο! Το ECDL αποτελείται από 7 τεχνολογικές ενότητες που καλύπτουν τις σημαντικότερες εφαρμογές των υπολογιστών: 1) Βασικές έννοιες της πληροφορικής. 2) Χρήση υπολογιστή και διαχείριση αρχείων. 3) Επεξεργασία κειμένου. 4) Λογιστικά φύλλα. 5) Βάσεις δεδομένων. 6) Παρουσιάσεις. 7) Διαχείριση πληροφοριών και επικοινωνίες.