Άλλαξε μυαλό : οδηγός βουδιστικού διαλογισμού - Paramananda (Κυβέλη, 2002)
Ο Βουδδισμός βασίζεται στην αλήθεια ότι, με προσπάθεια, μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο της ζωής μας. Πώς, όμως; Ανάμεσα στις πάμπολλες μεθόδους που έχει προσφέρει ο Βουδδισμός, ο διαλογισμός είναι πιο άμεσος. Είναι η τέχνη του να γνωρίσεις την διάνοιά σου και να μάθεις πώς να ενθαρρύνεις ό,τι καλύτερο διαθέτεις εντός σου. Αυτό το βιβλίο εστιάζεται σαφώς σε δύο βουδδιστικές διαλογιστικές πρακτικές, τη Συναίσθηση της Αναπνοής, το βασικό στήριγμα κάθε διαλογιστικής πρακτικής, και τη Μέττα Μπχαβάνα, η οποία τρέφει σταδιακά μέσα μας μια ακλόνητη εμπιστοσύνη κι ένα θερμό ενδιαφέρον για την ευημερία των άλλων. Ασχολείται πλήρως με τις πρακτικές όψεις του διαλογισμού, όπως το πώς να διατηρήσεις μια τακτική άσκηση και πώς να ασχοληθείς με τις όποιες δυσκολίες μπορεί να προκύψουν. Πρόκειται για έναν προσιτό και λεπτομερή οδηγό, που βασίζεται στο παραδοσιακό υλικό αλλά είναι γραμμένος με ελαφρύ και σύγχρονο ύφος. Καθώς περιλαμβάνει ανέκδοτα και ιστορίες από την εμπειρία του συγγραφέα ως διαλογιζόμενου και ως δασκάλου, προσφέρει επίσης αναζωογονητική έμπνευση σε όσους θεωρούν τον διαλογισμό δύσκολο ή πληκτικό. Όταν ξεκινάς τον διαλογισμό, εισάγεις στη ζωή σου μια πανίσχυρη δύναμη για αλλαγή. Ο διαλογισμός μπορεί να αποβεί η μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής.