Μαθήματα πιάνου - Campion, Jane (Κινηματογράφος, 1994)
Στα τέλη του 19ου αιώνα, η 'Αντα, μια κωφάλαλη νεαρή Σκοτσέζα, και η μικρή κόρη της, Φλόρα, στέλνονται από τον πατέρα της πρώτης στη Νέα Ζηλανδία, με σκοπό να παντρευτεί η 'Αντα ένα γαιοκτήμονα, τον Στιούαρτ. Ο Στιούαρτ δέχεται τις δύο γυναίκες, όχι, όμως, και το πιάνο που έχουν πάρει μαζί τους. Εκεί η 'Αντα γνωρίζει τον Μπέινς, ο οποίος δέχεται να πάρει στο σπίτι του το πιάνο. Μεταξύ τους γεννιέται ένας δυνατός έρωτας που εξελίσσεται σε μια παράξενη σχέση, ένα παράξενο ερωτικό τρίγωνο. Η Φλόρα, όμως, που την κατασκοπεύει, ανακοινώνει στον Στιούαρτ τον παράνομο δεσμό. Τότε εκείνος θα την εκδικηθεί με φρικτό τρόπο...