Εκεί όπου οι άγγελοι φοβούνται να διαβούν : μυθιστόρημα - Forster, Edward Morgan, 1879-1970 (Καστανιώτης, 1991)
Μια αγγλική οικογένεια της ανώτερης κοινωνικής τάξης βρίσκεται αντιμέτωπη με μια κατάσταση έξω από τα καθιερωμένα, η οποία οδηγεί σε έντονες και απρόσμενες αντιδράσεις. Αιτία ο γάμος της χήρας Λίλια Χέριτον με έναν Ιταλό δώδεκα χρόνια μικρότερό της. Η ζωτικότητα του βίαιου, ανυπόληπτου και αξιολύπητου Τζίνο σε αντιπαράθεση με την ακαμψία κι απονέκρωση των 'Αγγλων είναι ο κεντρικός άξονας της ιστορίας. Γραμμένο με ευαισθησία, χιούμορ και ύφος που γοητεύει, το πρώτο αυτό μυθιστόρημα του Φόρστερ φανερώνει ήδη την εξαιρετική μαεστρία του στους διαλόγους και στην περιγραφή των χαρακτήρων που διακρίνει τα μετέπειτα έργα του.