28 φεγγάρια, ή, Η νύχτα που όλοι φοβούνται - Σαλτέρης, Νίκος (Βιβλιοθήκη για νέους, 1992)
Ένας νεαρός δάσκαλος, προσπαθώντας να απαντήσει στην απορία του αδελφού του "από πού έρχονται τα παιδιά στον κόσμο" αλλά και να βελτιώσει το πενιχρό εισόδημα του, ανακαλύπτει ότι το βρέφος των γειτόνων του - πριν ακόμα μάθει να μιλά - παράγει κάποιους περιέργους ήχους, που δεν είναι παρά η γλώσσα του πλανήτη όπου ζούσε πριν γεννηθεί στη Γη. Όμως η ανακάλυψη αυτή δεν είναι το μοναδικό παράδοξο που συναντά ο νεαρός δάσκαλος στην αρχή της επαγγελματικής του ζωής. Ακόμα πιο παράδοξο είναι το γεγονός ότι το βρέφος συνάντησαν - ως φοβισμένο πολίτη ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος - κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού τους στο χρόνο και στο χώρο μια περίεργη παρέα γειτόνων του. Η παρέα αυτή αποτελείται από ένα κοριτσάκι τη Δέσποινα, που ζει σε μια διπλανή πολυκατοικία με τη μεταφράστρια μητέρα της, τον κύριο Λεοναρδο, ένα καταπιεσμένο από την αυταρχική γυναίκα του επιστήμονα - εφευρέτη που ασχολείται με το ταξίδι στο χρόνο, τον εκδιωγμένο από το σπίτι σκύλο του, που έφερε το ανούσιο όνομα Τζακ, αλλά έδωσε στον εαυτό του το όνομα Μαυρολέων και ένας τυχαίο, αφού οι τυχαία παρεισφρέουν παντού: τα υλικά του πεζοδρομίου, όπου έσκασε η εφεύρεση του τρελού Λεονάρδου και τους οδήγησε σ' ένα άλλο σύμπαν.