Mathematica και εφαρμογές : για μαθηματικούς, φυσικούς και μηχανικούς - Τραχανάς, Στέφανος Λ. (Πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη θετικών επιστημών. Μαθηματικά, 2001)
Ανάλυση Fourier Ξεκινώντας από το σημείο μηδέν, τούτο το βιβλίο φιλοδοξεί να οδηγήσει τον αναγνώστη του στην κατάκτηση της Mathematica -του πιο δημοφιλούς "πακέτου" συμβολικής άλγεβρας- όχι απλώς ως ενός προγράμματος "έτοιμων υπηρεσιών" αλλά και μιας πλήρους γλώσσας προγραμματισμού. Και επιδιώκει ταυτόχρονα -μέσω μιας μεγάλης ποικιλίας εφαρμογών- να τον μυήσει σ' έναν νέο και ασύγκριτα αποτελεσματικότερο τρόπο να επιλύει ρεαλιστικά προβλήματα και να ερευνά "πειραματικά" μαθηματικές ιδέες και πρότυπα. Η οργάνωση του υλικού σε σχετικώς αυτόνομα "εργαστήρια" ή "μέρη" επιτρέπει μια ποικιλία χρήσεων του βιβλίου, που καλύπτει τόσο τις ανάγκες μιας πρώτης εισαγωγής στο θέμα (Μέρος Α + επιλογή εφαρμογών) όσο και τις ανάγκες μιας πληρέστερης παρουσίασής του, η οποία θα πρέπει τότε να συμπεριλάβει και το Μέρος Δ. Το βιβλίο απευθύνεται κυρίως στους φοιτητές των Φυσικομαθηματικών Σχολών και των Πολυτεχνείων, αλλά και στον επαγγελματία επιστήμονα του "χώρου" που επιθυμεί να συμβαδίζει με την εποχή του.