Εισαγωγή στη θεωρητική επεξεργασία των ψηφιακών και αναλογικών σημάτων και συστημάτων : η μαθηματική ανάλυση στη γλώσσα της σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας - Γεωργανόπουλος, Γεώργιος Μ. (Κυριακίδη Αφοι, 2003)
Ανάλυση Fourier Στη σύγχρονη τεχνογνωσία πρωτεύοντα ρόλο παίζει η διαδικασία που αφορά στην επεξεργασία σήματος ψηφιακού ή αναλογικού. Το θεωρητικό υπόβαθρο για τη διαδικασία αυτή είναι ουσιαστικά η Μαθηματική Ανάλυση. Συνεπώς, η θεωρητική γνώση της Μαθηματικής Αναλύσεως με τη γλώσσα της ψηφιακής τεχνολογίας είναι απαραίτητη, προκειμένου ο μελετητής της ψηφιακής τεχνολογίας να επεξεργάζεται κατά τον πλέον υπεύθυνο τρόπο το οποιοδήποτε σήμα. Το βιβλίο αυτό είναι γραμμένο προς τη θεωρητική αυτή κατεύθυνση. Σημειώνεται ότι οι ενδείξεις [Γ] και [ΓΓ] στο κείμενο υποδεικνύουν, αντιστοίχως, γενικεύσεις παραδειγμάτων και αποδεικτικές διαδικασίες με θεωρητικές επεκτάσεις, που έχει κάνει ο συγγραφέας του βιβλίου αυτού.