Η σιωπή - Οικονόμου-Gribaundo, Άννα (Ελληνική λογοτεχνία, 1999)
Η κεντρική ηρωίδα, η Αννα, είναι μια γυναίκα του κόσμου, μια κοσμοπολίτισσα, η οποία είναι εγκατεστημένη σε μια ευρωπαϊκή μεγαλούπολη και έχοντας αυτή ως έδρα της ταξιδεύει ανά τον κόσμο. Ο κοσμοπολιτισμός μπορεί να έχει τα καλά του, τι να τα κάνεις όμως, συλλογίζεται η πρωταγωνίστρια, όταν γνωρίζεις ότι σε περιμένει πάντα ως λυχναράκι παρηγοριάς, το πατρικό σου σπίτι, στη γειτονιά όπου μεγάλωσες, στου Ψυρρή. Εκεί ζωντανεύουν τα φαντάσματα της παιδιής ηλικίας, τα οποία είναι πιο πραγματικά κι από τη ζώσα πραγματικότητα.