Το μωρό - Albee, Edward Franklin, 1928-2016 (Κέδρος, 2002)
ΓΥΝΑΙΚΑ: Σκέψου το μόνος σου. Τέλος πάντων, πόζαρα για το ζωγράφο. Ήτανε σχολαστικός και δούλευε πολύ αργά. Ο ποδοσφαιριστής μου απορούσε που χανόμουνα και δεν ήμουνα στην κερκίδα να τον βλέπω να βάζει γκολ. «Κάποιος με ζωγραφίζει βοσκοπούλα», του είπα. «Πλάκα μου κάνεις!», απάντησε και τα κάτασπρα δόντια του λάμψανε. «Πρόσεξε, θα θέλει να σε ζωγραφίσει και ξεβράκωτη», με προειδοποίησε. «Ναι, μου το 'χει πει», του απάντησα. Και το πρόσωπο του παίδαρου σκοτείνιασε - και φάνηκε, παρά το μαύρισμά του από τον ήλιο. Και η νεανική καρδιά μου τσάκισε, γιατί είδα πως μ' αγαπούσε, κι εκείνη τη στιγμή κατάλαβα πως... εγώ δεν τον αγαπούσα.