Στο δρόμο για τα γαβρυχόβουνα : μυθιστόρημα - Waluszek, Christian (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή χελιδόνια ;, 1999)
Τι είναι τα γαβρυχόβουνα; Είναι τα βουνά στη μαγική και μυστηριώδη χώρα των Ζώων, όπου αν κάποιο ζώο γαβγίσει ή βρυχηθεί η ηχώ θα το κάνει να νιώσει πως βρίσκεται μεταξύ φίλων. Με προορισμό αυτόν το θαυμαστό τόπο, εκεί που δεν υπάρχουν άνθρωποι και τα ζώα έχουν απόλυτη ελευθερία, ξεκινούν το ταξίδι τους ο Τσάπεκ ο σκύλος και ο Μίσα ο αρκούδος που χορεύει, έχοντας δραπετεύσει από το αφεντικό τους, τον Γιουράν το βιολιτζή. Τώρα, αν φτάσουν τελικά στη χώρα των Ζώων δεν το ξέρουμε, αλλά το ταξίδι είναι που έχει πάντα τη μεγαλύτερη σημασία και το ενδιαφέρον...