Μόντυ, ο σκύλος που φορούσε γυαλιά - West, Colin (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή σπουργιτάκια, 2000)
Όταν ο Σάιμον Σπροντ φοράει γυαλιά στο σκύλο του, δεν το κάνει επειδή ο Μόντυ, ο σκύλος, θέλει να διαβάζει. Όχι. Τα κυριότερα ενδιαφέροντα του Μόντυ είναι τα μπισκότα σοκολάτας, οι άνετες πολυθρόνες και η κρέμα καρύδα. Όλα αυτά, όμως, τα πράγματα τον βάζουν πάντα σε φασαρίες.