Σαράντα δωμάτια - Mungan, Murathan, 1955- (Εξάντας, 2003)
Μια ψυχογραφία της σύγχρονης τουρκικής κοινωνίας μέσα από ένα θεατρικά σκηνοθετημένο παιχνίδι μεταξύ μύθου και πραγματικότητας. Εννέα ιστορίες που δανείζονται τόσο από τη λαϊκή προφορική παράδοση όσο και από τη λόγια λογοτεχνική παραγωγή, δοσμένες άλλοτε με χιούμορ και ειρωνεία και άλλοτε με μια έντονα ποιητική γλώσσα.