Μοιραίοι αντικατοπτρισμοί - Μαρτινίδης, Πέτρος, 1946- (Σύγχρονη ελληνική πεζογραφία / Νεφέλη, 2003)
Ο μυστηριώδης θάνατος μιας Αθηναίας ποιήτριας ακολουθείται από δυο ανεξήγητους θανάτους στους Δελφούς, στη διάρκεια ενός θεατρολογικού συμποσίου που περιλαμβάνει και διεθνείς παραστάσεις αρχαίου δράματος. Ο αστυνομικός γρίφος βρίσκει τη λύση του στη Θεσσαλονίκη, ενώ ένας γιος λύνει παλιούς λογαριασμούς με τον πατέρα που τον είχε εγκαταλείψει προ εικοσαετίας. Μαζί με το αστυνομικό μυθιστόρημα αποκτά κανείς, εντελώς δωρεάν, και τρεις θεατρικές παραστάσεις.