Χρηματιστήριο αξιών και παραγώγων Αθηνών, διεθνή χρηματιστήρια - Κιόχος, Πέτρος Α. (Α. Σταμούλης, 2001)
Το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, τα τελευταία τρία χρόνια, έχει εκσυγχρονιστεί οργανωτικά, λειτουργικά και τεχνολογικά με σκοπό να προσαρμοστεί στο ευρωπαϊκό και γενικότερα στο διεθνή περιβάλλον για να μεταχθεί από τις «αναδυόμενες» στις αναπτυγμένες «ώριμες» χρηματιστηριακές αγορές. Πράγματι, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικές βελτιώσεις και έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές καινοτομίες σε πολλούς τομείς. Η ύπαρξη μιας οργανωμένης αγοράς, η οποία χαρακτηρίζεται από σαφείς κανόνες, μηχανισμούς ελέγχου και διασφάλισης της λειτουργίας της, προσφέρει συγκεκριμένο πλαίσιο πραγματοποίησης επενδυτικών επιλογών, επίσης διευρύνει πολύ τον κύκλο των επενδυτών που θα έχουν πρόσβαση στην αγοραπωλησία χρηματιστηριακών παραγώγων προϊόντων. Το νέο βιβλίο από τις Εκδοσεις Σταμουλη ΑΕ, των κ.κ. ΔΡ. Κιόχου Π., Παπανικολάου Γ. και Κιόχου Α. με τίτλο ΄΄ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΞΙΩΝ και ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΔΙΕΘΝΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ΄΄, εμπεριέχει όλες τις βελτιώσεις και καινοτομίες, καθώς και τη μετάβαση του ΧΑΑ και ΧΠΑ στο Ευρώ και επιπλέον εμπεριέχει τις εξελίξεις στα διεθνή χρηματιστήρια, καθώς και τις εξελίξεις για την δημιουργία του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Χρηματιστηρίου.