Κοίτα πως έκλεισαν οι δρόμοι μας : αφήγημα - Xenakis, Francoise, 1930-2018 (Σύγχρονη ξένη λογοτεχνία, 2003)
Το αφήγημα αφορά όλους όσοι γνώρισαν την αγάπη και την αρρώστια, το αναπότρεπτο του θανάτου και το παρηγορητικό συναίσθημα της νοσταλγίας. Κι ακόμα όλους όσοι πέρασαν ώρες και νύχτες μέσα στον παράξενο, τραγικό κόσμο των δημόσιων νοσοκομείων. Τέλος, το βιβλίο είναι μια ερωτική ιστορία, μια μακρόχρονη ερωτική ιστορία από την οποία δεν έλειψε η απογοήτευση, ο πανικός, αλλά και η έκσταση.