Ο πόλεμος των κόσμων - Wells, Herbert George, 1866-1946 (Βασική βιβλιοθήκη, 1998)
Μια μέρα του 1864 ένας μετεωρίτης πέφτει κοντά στο Λονδίνο. Τον ακολουθούν κι άλλοι, ανοίγοντας στο έδαφος τεράστιους κρατήρες, απ' όπου εμφανίζονται ξαφνικά πράξενες κατασκευές, σαν τεράστια μεταλλικά τρίποδα. Αυτές οι φοβερές πολεμικές μηχανές προέρχονται από τον Άρη, και έχουν εισβάλει στη Γη, πανέτοιμες να την κατακτήσουν. Ο αναγνώστης θα γίνει αθέατος μάρτυρας της επίθεσης των εξωγήινων και των προσπαθειών για την αντιμετώπισή τους.