Μυθιστόρημα Πατριάς : Σετίτες : Βιβλίο 4ο - Ryan, Kathleen (Vampire η μεταμφίεση-μυθιστορήματα Πατριάς, 2002)
Το 4ο βιβλίο της σειράς. Ο Έσα Ρουάτζε, αρχιερέας ενός αρχαίου θεού, κατέχει όλα όσα μπορεί να επιθυμήσει ένας Ακόλουθος του Σετ: χρήμα και αρχοντικά, επιρροή και ευφυΐα, αξιόπιστους παρατρεχάμενους και έναν έμπιστο συνεργάτη. Ο Έσα διαθέτει απόλυτη πίστη, την ευλογία του θεού του, ξεκάθαρο όραμα και χαλύβδινη αυτοπειθαρχία. Όμως η καλοτυχία του κάποια στιγμή τελειώνει. Σε ένα κατάστημα με αντίκες στο Μανχάταν, ο Έσα ανακαλύπτει το ίχνος για ένα έπαθλο, η ύπαρξη του οποίου τον κατατρέχει εδώ και πολλές ζωές. Ένα έπαθλο όμως τόσο σατανικό και επικίνδυνο, ώστε ακόμα κι αυτός, ένας Σετίτης, αρχίζει να νιώθει, μετά από πολλούς αιώνες απέθαντης ύπαρξης, την παγωμένη και αληθινή απειλή ενός πραγματικού φόβου.