Εν Θεσσαλονίκη : 1900-1960 - Ζαφείρης, Χρίστος Ν., 1945- (Εξάντας, 1994)
Μια ιστορική και φωτογραφική καταγραφή από την πρώτη δεκαετία του αιώνα ως την καμπή της σύγχρονης Θεσσαλονίκης, δηλαδή την περίοδο που έγιναν οι σημαντικές αλλαγές της πόλης: η απελευθέρωση, η φοβερή πυρκαγιά του 1917, το ολοκαύτωμα των Εβραίων, η μεταπολεμική ανοικοδόμηση. Το βιβλίο περιέχει 316 ανέκδοτες φωτογραφίες και καρτποστάλ από τη συλλογή του συλλέκτη 'Αρη Παπατζήκα.