Οι Έλληνες ζωγράφοι. Τόμος δεύτερος : 20ος αιώνας (Καλλιτεχνική βιβλιοθήκη, 1974)
75 μεγάλοι ζωγράφοι από την Αναγέννηση ως τις μέρες μας με την εποχή και τον περίγυρό τους, τα βιογραφικά τους στοιχεία και πλούσια ανθολόγηση του έργου τους με υπέροχες έγχρωμες αναπαραγωγές. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)