Οι Έλληνες ζωγράφοι. Τόμος πρώτος : από τον 19ο αιώνα στον 20ο (Καλλιτεχνική βιβλιοθήκη, 1974)
Το νέο μας έργο ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΖΩΓΡΑΦΟΙ περιλαμβάνει συνολικά τέσσερεις τόμους. Ο τόμος που παρουσιάζουμε σήμερα, ανθολογεί δώδεκα αντιπροσωπευτικούς ζωγράφους από το 19ο αιώνα μέχρι τον 20ο. Από τον Παναγιώτη Ζωγράφο, που εικονογραφεί τα απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη και που το έργο του παρουσιάζεται για πρώτη φορά ολόκληρο με τους ανάλογους συγκριτικούς πίνακες, εκπροσώπους της Ομάδας του Μονάχου και της Σχολής του Παρισιού, μέχρι τον Θεόφιλο. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ).